Skip to content
Back to Recipes

Tăiței de dovlecel cu teriyaki

Tăiței de dovlecel cu teriyaki

Ingrediente (2 Porții):

  • 1 dovlecel mediu
  • 15 ml apă (±1 lingură)
  • 250 g file de somon
  • 15 ml pastă/sos teriyaki (±1 lingură)
  • 10 ml semințe de susan prăjit (±2 lingurițe)
  • Opțional, pentru servire
  • Felie de limetă sau lămâie, fulgi de chili sau nori

Durată: 10 min.

Timp de gătire: 2 min. 30 sec.

Dificultate: Ușor

Costuri: Mediu

Instrucțiuni:

  • Folosind Spiralizatorul de mână pentru legume, transformă dovlecelul în formă de tăiței. Adaugă totul în Microdelicia Mare și adaugă 15 ml de apă pe deasupra.

  • Pune somonul deasupra taițeilor de dovlecel, apoi unge-l cu sos teriyaki și presară semințe de susan.

  • Acoperă cu capacul și lasă în cuptorul cu microunde timp de 2 minute și 30 de secunde la 900 de wați, sau până când somonul este gătit după bunul plac. Dacă dorești, stoarce zeama de citrice preferată pe deasupra și asezonează cu chili sau fulgi de nori.